
Begeleid wonen aanvragen
De gemeente waarin je woonachtig bent is verantwoordelijk voor de woonbegeleiding waar iemand recht op heeft op grond van een indicatie van een arts of GGZ-instelling. Om begeleid zelfstandig wonen aan te vragen moet men dan ook bij de gemeente waarin men woonachtig is aankloppen. De aanvraag wordt gestart door contact op te nemen met de WMO-afdeling ofwel het Zorgloket van de gemeente. Mocht je als hulpbehoevende het lastig vinden om de aanvraag te doen, dan kan er hulp gezocht worden bij een zorgaanbieder die je zelf gevonden hebt. Zij kunnen je dan verder begeleiden tijdens het aanvraagproces.
Wil je meer weten over de WMO of het Zorgloket? Klik dan op de buttons hieronder.

Contact met het WMO-loket
Binnen enkele weken zal iemand van de WMO-afdeling contact met je opnemen om jouw persoonlijke situatie nader te bespreken en samen met jou in kaart te brengen welke vorm van begeleid wonen het beste bij jou past.
Wanneer de gemeente jouw situatie heeft besproken en ziet dat er voldoende hulpvragen zijn voor een vorm van begeleid wonen, kan er een afspraak worden gemaakt om te kijken welke vorm van begeleid wonen het beste bij jou past.

Keukentafelgesprek gemeente
Elke gemeente heeft zijn eigen wijkcoaches, verdeeld over de verschillende wijken in jouw woonplaats. Wijkcoaches zijn coaches die bij de gemeente werken en zorg dragen voor een stabiele samenleving. De taak van deze wijkcoaches is om mensen die een hulpvraag hebben zo goed mogelijk verder te helpen.
Een gesprek voor begeleid wonen met een wijkcoach vindt in de meeste gevallen bij jou thuis plaats zodat de wijkcoach een goed beeld krijgt van jouw thuissituatie. Ook kan het zijn dat je in sommige gevallen uitgenodigd wordt bij de gemeente.

Test
tmkbmklbmklmkf mlkmkldfmlkmbmdbklbdm
vdvevss